Posted on

Zenész táska – nem csak zenészeknek

26914115_1494738033958221_244827848_n  Volt az életemnek egy csodálatos időszaka, amikor kórusban énekeltem. Nagyjából ennyi kapcsolódásom van a zenéhez, ha leszámítom, hogy két nagyszerű zenészt neveltem fel a kórusvezető, zenetörténész lányom, és a gitár tanár és lantművész fiam személyében.

Mi nők általában szeretjük a táskákat. Minél több van belőle annál jobb. Most megszámoltam, hogy az előszoba fogason éppen 3 db lóg. Egy kis táska, ha csak az iratokat, telefont viszem magammal,  és egy normál méretű, ha ennél több dolgot viszek és mondjuk tömegközlekedem, fontos, hogy cipzározható legyen, és egy szatyortáska. Ez utóbbiról már korábban írtam –  átlagos méretű szatyor, ami azért bélelt, közbélssel ellátott, zsebek is vannak benne, de nincs cipzár rajta, hanem csak gyorsan beledobálom ami kell – ezt általában akkor viszem, ha autóval megyek valahova vagy gyalogosan bevásárolni.

Alkalomhoz, öltözethez illő táskát választunk. Nekem nem gond, hogy átpakoljak egyikből a másikba, mert csak telefon, pénztárca ami költözik. Apróságok eleve benne maradnak mindegyikben, mint pl. zsebkendő, Tic-tac, toll. Viszont vannak olyanok az ismeretségi körömben is, akik ennél jóval több dolgot visznek naponta magukkal. Ilyenek pl a zenészek, kórustagok. Az átpakolgatásnak vannak veszélyei. Nagyon nagy az esély arra, hogy egy egyébként lényegtelennek tűnő dolog éppen a másikban marad.

Tudom, hogy sokan azért vesznek nagy táskát, hogy a kórusmappa, vagy a kotta beleférjen ellenkező esetben külön szatyor. Ha egyterű a táska, akkor komoly kutakodás után találjuk meg benne a fésűt, a ceruzát, pénztárcát. Ha nem elég nagy a táska, akkor nem lehet behúzni a cipzárt, így aztán nyitva van mindenki  szeme előtt az értékekkel. Arról nem is beszélve, hogy a táskába passzírozott mappát a próba után alig lehet visszarakni, mert a táskában lévő egyéb, apróbb cuccok kitöltik a helyét.

26856960_1494737943958230_1009937076_n

Terveztem egy táskát, ami összesen 3 fakkos, ebből kettő cipzárral zárható. Középen egy nagy rész pedig nyitott. A nyitott részbe belefér könnyedén egy mappa, a cipzáros részekbe pedig az összes többi női táskába szükséges dolog. A nagy részben még külön egy kisebb cipzáros zseb (pl hangvilla, hangológép vagy telefon  részére) és egy külön nyitott zseb, amibe A5-ös méretű füzet, notesz rakható. Ezen kívül a táska hátulján még egy plusz zseb.

A prototípus farmerból,kottamintás pamutvászon kiegészítéssel készült. A következőkben igény szerint más színben, más anyagból is elkészítem. Szívesen varrnék cicás, rózsás, párizsos vagy éppen pöttyös vászonnal kombinálva is. A farmer helyett gyöngyvászonnal, nem csak visszafogott színekben.

26856860_1494737987291559_1898211929_n

Ezt a képen látható példányt tesztelésre ajánlom fel egy facebook csoportban valakinek. Nagyjából egy hét alatt már meg lehet fogalmazni, hogy mik az előnyei, hátrányai. Ezeknek a figyelembe vételével varrom a következő darabot, amire már most rendelést veszek fel!

Örömmel venném a zenészek véleményét, javaslatát a termék tökéletesítése céljából.