Posted on

Takarót varrtunk

Húsvét vasárnap nincs is jobb elfoglaltság, mint anya-lánya nap keretében takarót varrni. Egy olyan mintát választottunk, ami villámgyorsan megy. Kiszámoltuk, mindössze 12 óra munka van benne. A maradékfelhasználás jegyében történt, belegyúrtuk a régóta gyűjtögetett kockás ingeket, szoknyákat, nadrágokat. Csak egy új anyagot raktunk bele, ez lett a hátulja is. Egyforma kockákból készült a takaró, rojtos kivitelben.

 

A takaróvarrás apropója, hogy a szakkörben régóta próbáljuk rávenni a lányokat takaróvarrásra. Most találtunk egy egyszerű, gyorsan sikerélmény nyújtó technikával készült takarót.

A közös munkát előző este kezdtük az anyagok szétválogatásával. A szoknyákból, nadrágokból, blúzokból sok-sok egyforma négyzetet vágtunk.

A képek másnap délelőtt készültek, ahol – mivel Zsuzsi volt a fotós, ezért többnyire én szerepelek. A fotózáson kívül Zsuzsi adogatta kézre nekem a varrni valót, ő tette sorba a színeket. Azt gondolhatnánk, hogy nincs benne koncepció, pedig, dehogynem! Eleinte én sem értettem, vagy inkább nem vettem a fáradtságot, hogy megértsem.  A lényeg az volt, hogy a különböző színű és számú kockákból egy változatos, viszonylag kiegyenlített egység alakuljon. Így minden sorban – keresztben és hosszában is lehetőség szerint egy szín egyszer szerepeljen, vagy jó távol az egyformák egymástól. Nagyszerű munkát végzett.

Ezután pedig kézre adogatta, hogy összevarrjam sorjában.

Ez nem ágy letakarására készült – ahhoz kicsit rövid -, hanem kanapén betakarózós vagy kirándulós takarónak.

Mivel színes, kockás, ezért vidám, vidéki hangulatot áraszt. Nekünk legalábbis rögtön jó kedvünk lett tőle. 🙂 Ki is próbáltuk, nagyon jól lehet vele takarózni. 😀

CAM05364CAM05371CAM05375CAM05378CAM05380CAM05384CAM05386CAM05391CAM05392CAM05397