Posted on

Cicás farmer táska és társai

17361089_1226750097423684_1909993469_n

Ezt a fajta macskás táskát már több, mint egy éve varrom. Nem is tudom megszámolni, hány darabot készítettem belőle. Idén tavasszal újra népszerű, hetente egy-két darab kikerül a műhelyemből.

Elgondolkoztam,  miért lehet olyan kedvelt azon kívül, hogy már messziről látszik,  a gazdája a cicások táborához tartozik. Néhány visszajelzésből idézek:

“Nagyon szép a táska. Nagyon szép, igényes munka. A cicák rajta lenyűgőzőek. A kész?tőt ajánlom mindenkinek! Kedves és a kéréseimet figyelembe vette.”

“Imádnivaló három gombszemű cirmos, ha csak rájuk nézek, jó kedvem lesz. 🙂 Nagyon szépen kidolgozott, tökéletes a mérete, köszönöm!”

 

A jó tartást elsősorban a jól megválasztott táskamerevítőnek köszönheti. A mérete eleinte még a jelenleginél is nagyobb volt, de többen is túlságosan nagynak tartották, ezért a mostaniak kész mérete: 35x35x15 cm, a szájánál 48 c m-re bővül. Ebbe is kényelmesen belefér több db A/4-es dosszié, könyv, mappa, egész napi élelem, pulóver, de akár a bevásárlásod is. A fülét olyan hosszúra varrom, ahogy kéred, de általában a kész táskák 60-65 cm-es füllel rendelkeznek. Ez vállra is vehető, de kézben sem ér a földig.

Cipzárral záródik.17506241_1232005500231477_864663162_n
A belsőt is érdemes szemügyre venni. Pamutvászonnal bélelem, ami nem csak tartós, de szép és kellemes tapintású is –  sok,  csipkével díszített zsebet varrok rá, hogy az apró dolgaidat rendszerezni tudjad és ne ömlesztve legyenek a táska aljában, hanem csukott szemmel vagy akár sötétben is azonnal megtaláld. Ezekben a zsebekben helye van a papír zsebkendőnek, telefonnak, de egyéb apróságnak is, mint a fésű, toll, notesz, dezodor és még ki tudja miket rejt egy női táska – helyet adva a táska aljában a nagyobb dolgoknak, mint pl: könyvek, pulóver, uzsonna, esernyő, neszi stb… A kulcsodnak egy pántot varrtam bele, ami karabinerrel végződik. Ez egy óriási találmány! A bélés oldalsó varrásába varrom, egészen közel a tetejéhez, hogy fél kézzel is megtaláld bármikor a kulcsodat, a pánt segítségével kihúzod a táskából és anélkül, hogy lecsatolnád nyithatsz vele ajtót, kaput. Legnagyobb hasznát akkor látod, ha felpakolva, esetleg esernyővel a kezedben kell kulcsot keresni, ajtót nyitni.

További előnyei közé tartozik a strapabírósága. Bátran terhelheted! A fülét többszörösen varrom a táskához, nem fog cserben hagyni! Akár laptopot is cipelhetsz benne! Az, hogy anyaga farmer ez magáért beszél: elnyűhetetlen!

A díszítéséről még szó sem esett, amitől cicás táska a táska. Három különféle szürkés árnyalatú, gomb szemű cica díszíti, a középső cicán egy bordó vagy piros pöttyös szivecske, applikálással rögzítettem őket. A cicák mérete, színe változó lehet, de a táska minősége mindig megbízható!

A fazon klasszikusnak mondható, de nem csak cicások körében kedvelt, mert kértek már csivavásat, sőt boszorkányosat is belőle. Az előbbi egy rajz alapján készült applikáció, az utóbbi pedig egy kedves megrendelőm édesanyja által hímzett boszorkány.17555088_1232005523564808_784647407_n

A boszorkányos táskáról Remetei Éva, a tulajdonosa írta:

“Nagyon köszönöm, megérkezett a táskám, csodálatos lett! Igényes a kivitelezés, pontos a méretezés, minden szempontból tökéletes.Nagyon boldoggá tettél ezzel a tökéletesen egyedi darabbal, mindig szeretettel gondolok majd Rád amikor ránézek.
A legjobbakat kívánom Neked!!!!”  Remetei Éva
A nővérem meglátta a táskámat és azonnal feltúrta a kincsestárát, ahol ő is őrizgette a saját hímzett bosziját 🙂 Ugyanúgy farmer anyagon van, világos színűn. Az lenne a tiszteletteljes kérdésem, hogy esetleg az ő megmaradt ereklyéjét is belefoglalnád egy ugyanolyan táskába mint az enyémet? Teljesen elbűvölte őt is a munkád, és nagyon szeretne szintén büszkélkedni egy ilyen egyedi darabbal.”