Posted on

Szilveszteri csillag

15841421_1153230084775686_1028019909_n Eltelt ismét egy év. Ilyenkor az ember akaratlanul is végiggondolja, mi minden történt, mit lehetne másképp csinálni. Az új év első napja számomra olyan érzés, mint amikor általános iskolában szeptemberben új füzetet kezdtünk. Elhatározza az ember, hogy ebbe csak szépen fog írni, csak szépen író tollal, mindig hegyes ceruzával, odafigyelve, hogy soha ne kelljen radírozni, netán lapot tépni…

Eszembe jutnak azok az emberek, akik az elmúlt évben segítségemre voltak, támogattak jó szóval, építő kritikával, tanácsokkal, akik bátorítottak. Istennek hála, nekik pedig köszönet! Hogy miért nem említek név szerint senkit? – Mert véletlenül sem szeretnék kihagyni egyet sem. Azt amit elértem nagyon sok mindenkinek köszönhetem. Beleértve a legközelebbi családtagokat, legjobb barátokat, a megrendelőimet, a jóakaróimat és még az irigyeimet is. Mindenből igyekszem tanulni, a javamra fordítani.

Az év utolsó napján már régóta varrok. Nem azért, mert a megélhetésem függ tőle, hanem mert ilyenkor kikapcsolódnak, szórakoznak az emberek. Nekem a varrás kikapcsolódás, szórakozás, feltöltődés. Így volt ez tegnap este is. A Csokifolton közös varrást hirdetett Ági. Csatlakoztam hozzá. 5 óra körül kezdtem el és 8-kor készen volt a blokkom.  Több bejegyzésben lépésről lépésre vezetett Ági, így könnyű dolgunk volt.

 

Az anyag kiválasztása nekem nappal jobban megy, most viszont már sötét volt. Több variáció közül esett a választásom erre a barnás színsorra. Mostanában szeretem a pöttyös anyagokat, na meg az sem utolsó szempont volt, hogy miből van annyi.

Varrás közben szívesen hallgatok valamit. Most a Reménység kórust hallgattam – nem zavarja őket, ha velük énekelek. Kicsit nosztalgiázom is, mert gyerekkoromban tanultam a szüleimtől amiket énekelnek.

Amikor elkészültem a blokkal elmondhatatlan boldogságot éreztem. Úgy fejeztem be az évet, hogy egy új blokkot tanultam. Rita barátnőm azt mondaná rá, hogy léleksimogató. Igen, valami ilyesmit éreztem. Úgy gondolnánk, hogy csak én vagyok ilyen megszállott, aki varr, amíg mások buliznak. Reggel megszámoltam a kolléganők munkáit, legalább húszan lehettünk, akik az önfeledt varrást választottuk tegnap este.

A blokkból egy asztalközép készül és szívesen továbbadom a tegnap tanultakat  a foltvarrókörön – egy jelentkező már van a lányom személyében.

15841343_1153272328104795_1028454976_n

Minden kedves olvasómnak Istentől megáldott békés, boldog új évet kívánok!